Körözési akció Nyíregyházán


A rendőrök tizennyolc körözött személyt fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.


A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársainak bevonásával körözési akciót tartott a rendőrkapitányság illetékességi területén 2021. január 7-én.

A huszonnyolc településen végrehajtott intézkedés célja, a körözött személyek felkutatása, és elfogása volt. A rendőrök ellenőrizték a körözött személyek lakó- és tartózkodási helyét, és tizennyolc elfogást és előállítást hajtottak végre.

Tizenhat fővel szemben azért volt körözés elrendelve, mert a részükre korábban kiszabott pénzbírságot nem fizették meg. Közülük 8 főt az egyenruhások büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, mert a korábban kiszabott pénzbírságokat az illetékes hatóság elzárásra változtatta át, aminek letöltését önként nem kezdték meg.

A rendőrkapitányságra előállított további körözött személyek hozzátartozói az intézkedés ideje alatt az eljárás elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, és arról a hatóságnak igazolást mutattak be, így szabadon távozhattak. A rendőrök két eltűntként körözött, szökésben lévő fiatalkorút is intézkedés alá vontak, akiket előállításuk és meghallgatásuk után az illetékes gyermekvédelmi intézmény dolgozóinak átadtak – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések