Hajléktalanok támadtak egy férfira Nyíregyházán

Letartóztatta őket a bíróság.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. április 24-én a csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. május 24-éig elrendelte négy gyanúsított -két férfi és két nő – letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a hajléktalan életmódot folytató gyanúsítottak 2020. április 23-án este a nyíregyházi Jósa András Kórház előtti területen ittas állapotban találkoztak a szintén hajléktalan sértettel, akit B.Zs. gyanúsított előzetes szóváltás nélkül testszerte ütlegelni kezdett. Ezután a többi gyanúsított is bántalmazni kezdte a férfit, elvették a nála lévő 1210 forintot, majd távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság ülést tartott az ügyben, amin az ügyész jelenlétében távmeghallgatás útján hallgatta ki a gyanúsítottakat, akik védőikkel együtt a nyíregyházi rendőrkapitányság elkülönített helyiségében tartózkodtak. Ez alapján bíróság megállapította, hogy az 5-10 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett rablással gyanúsított személyekkel szemben – a hajléktalan életmódjukra tekintettel is – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, a sértettet megfélemlítenék, befolyásolnák vagy egymással összebeszélnének.

A gyanúsítottak közül hárman már büntetett előéletűek, ezért fennáll a veszélye annak is, hogy újabb bűncselekményt követnének el, így a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A végzés végleges, azt az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések