Soron kívül bíróság elé állítja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a két hajdúhadházi nőt, akik sikertelenül kíséreltek meg ellopni három pulóvert az egyik nyíregyházi bevásárlóközpontban lévő ruházati boltból - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

 A két büntetlen előéletű nő idén január 20-án késő délután kifejezetten azzal a szándékkal ment be a ruházati boltba, hogy pulóvereket lopjon.

Az állványról le is vettek három női pulóvert, melyekből kitépték a lopásgátló szerkezetet. Ekkor azonban észrevették, hogy a bolt eladói folyamatosan figyelik őket, ezért a megrongált ruhadarabokat a földre dobva távoztak az üzletből. Az eladók utánuk mentek, visszakísérték őket a boltba, majd értesítették a rendőrséget.

 Azt gondolhatnánk, hogy a lopással okozott kár megtérült, azonban ez nem így van, mert a három pulóver olyan mértékben megrongálódott a lopásgátló szerkezet kitépése miatt, hogy azokat már eladni nem lehet. Sőt a lopásgátlók is tönkrementek, újabb ruhadarabokra már nem lehet felhelyezni azokat.

A beismerő vallomást tett vádlottakkal szemben az ügyészség próbára bocsátás intézkedést fog indítványozni a bíróságon, ami azt jelenti, hogy most nem szab ki velük szemben büntetést a bíróság, hanem bizonyos időre elhalasztja azt. Ha ezen idő alatt bűncselekményt követnek el, akkor az újabb bűncselekményért és a bolti lopásért is büntetés vár rájuk.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.