Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2020. január 27-én 17 óra 12 perckor Nyíregyházán, a Sóstói úton.

Az eddigi adatok szerint egy Ford Mondeo típusú személygépkocsival közlekedő 54 éves nyíregyházi férfi közlekedett Nyíregyháza, Sóstói úton a Kossuth utca felé. Az Erdő sor kereszteződéséhez érve a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy neki jobbról, a Szent Flórián tér felől érkező, megkülönböztető fény- és hangjelzését együttesen használó tűzoltóautónak. A baleset következtében a személygépkocsi sofőrje súlyos sérülést szenvedett. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a megkülönböztető fény- és hangjelzés, illetve az azt használó jármű észlelése esetén fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

Győződjenek meg a jármű haladásának irányáról, és amennyiben szükséges sebességük csökkentésével, vagy akár megállással, illetve oldalra húzódással segítsék a biztonságos elhaladását. Az útkereszteződéseket óvatosan közelítsék meg, és szabad jelzés esetén is csak kellő körültekintés mellett haladjanak át! Ne feledjék, hogy a fényjelző készülék sárga-piros jelzése alatt behajtani az útkereszteződésbe tilos, és fokozottan balesetveszélyes!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –