Őrizetben a két gyanúsított.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást M. Á. 24 éves és egy 17 éves tiszaeszlári lakosok ellen. 

A nyomozás adatai szerint a két férfi Tiszaeszláron hazafelé tartott 2020. január 5-én éjjel 3 órakor, amikor a Bessenyei úton egy parkoló autó mellett tartózkodó három férfival szóváltásba és dulakodásba keveredtek. 

A sértettek, hogy a további bántalmazásukat elkerüljék beültek a gépkocsijukba és az ajtókat magukra zárták. Ezután a két támadó az autót kezdte ütni, rúgni. Az egyik sértett a járműből pénzt dobott ki a két férfinak, és kérte, hogy cserébe hagyják őket békén. 

A támadók azonban tovább verték az autót többek között egy faággal is, és még több pénzt követeltek. A sértettek végül a birtokukban lévő minden készpénzüket, közel százezer forintot dobtak ki a jármű ablakán támadóik követelésére, hogy elkerüljék a további bántalmazásukat. A sértettek közül ketten könnyű, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. 

Az elkövetők a pénz megszerzése után elmenekültek a helyszínről, de a rendőrök rövid időn belül beazonosították őket, és elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A két feltételezett elkövetőt 2020. január 6-án a tiszavasvári rendőrök elfogták. Előállításukat követően gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették őket, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság