A járművezető szándékosan áttért a gyalogosok oldalára, annyira, hogy az útpadkára is lehajtott.

Közúti veszélyeztetés bűntettével és cserbenhagyás vétségével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki egy közlekedési konfliktus miatt megpróbált elütni egy embert – tájékoztatott dr. Szilágyi László.

A több kategóriára is érvényes vezetői engedéllyel rendelkező vádlott tavaly február 20-án kistehergépkocsijával Nyíregyházán közlekedett a Bogyó utcán, ahol három gyalogos vele szembe jött a keskeny úton, az úttest másik oldalán. Amikor egymás mellé értek, a férfi gépkocsijával nekiütközött az egyik gyalogosnak, amitől a jármű visszapillantó tükre letört.

Elhajtott a helyszínről

A férfi megállt, vitába keveredett a sértett gyalogossal, és megfenyegette, hogy elüti. Ezután a vádlott visszaült a gépkocsijába, és anélkül hogy a sértett sérüléseiről érdeklődött volna, elindult a gépjárművel, majd hirtelen megfordult, és újra a gyalogosok irányába hajtott. Szándékosan áttért a gyalogosok oldalára, annyira, hogy az útpadkára is lehajtott. Ettől a három gyalogos úgy megijedt, hogy az ott parkoló gépkocsik mögé bújtak. A férfi ezután elhajtott a helyszínről.

A közlekedési szabályokat súlyosan megszegő vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak – ismertette a megyei főügyészség sajtószóvivője.