Az édesanya végül megelégelte a fia viselkedését, és feljelentette.

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség az ellen a középkorú férfi ellen, aki tavaly nyáron többször meglopta szüleit azért, hogy a pénzt italra költhesse.

– A vádirati tényállás szerint a tiszalöki férfi sem munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, emellett italozó életmódot folytatott. Szülei megengedték neki, hogy beköltözzön a megörökölt nagyszülői házba, valamint bejárása volt a szülők szemközti lakóházába is – dr. Borsodi-Buss Emese tájékoztatta a szon.hu oldalát.

Mivel a középkorú férfi az italozásait nem tudta miből fedezni, rendszeresen meglopta szüleit. Először az édesanyja pénztárcájából vett ki készpénzt, majd a szülői házból lopta el és értékesítette a gázpalackokat, végül a neki használatra átadott televíziót adta el, hogy az azért kapott pénzt italra költhesse.


Megbánta tettét


Az édesanya végül megelé­gelte a fia viselkedését, és feljelentette őt. Hozzátartozó, így például szülő, gyermek, testvér sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmények esetén a büntetőeljárás megindulásához magánindítvány szükséges, mely alatt a sértett bármely olyan nyilatkozatát érteni kell, amellyel az elkövető felelősségre vonását kívánja. Az előterjesztésére egy hónap áll rendelkezésre, azután, hogy a bűncselekmény kiderül. Ebben az esetben az édesanya feljelentése egyben magánindítvány is volt.

Az erkölcsileg mélyen elítélendő lopás miatt a férfival szemben az ügyészség közérdekű munka kiszabását in­dítványozta az elkövető beismerő vallomására és megbánó magatartására tekintettel – közölte a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.