Több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a kamionsofőrt, akinek kialvatlansága miatt a 4-es számú főúton Székely közelében négy autó ütközött össze.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a kamionsofőrként dolgozó vádlott az elmúlt év május 28-án kora reggel a 4-es számú főúton tartott Záhonyból Nyíregyháza felé pótkocsis kamionjával. Ahogy Székely község közelébe ért, utolérte a sértett által vezetett kisbuszt, mely balra kívánt lefordulni, ezért behúzódott a felezővonalhoz, kirakta az irányjelzőjét, majd meg is állt, mert a szemből jövő forgalom miatt nem tudott balra kanyarodni. A kialvatlan, fáradt vádlott későn észlelte az előtte álló kisbuszt, fékezett ugyan, és jobbra is kormányozta a kamiont, azonban járművével nekiütközött a kisbusz hátsó részének, majd azt átdobta a szemközti sávba, ahol a kisbusz összeütközött a szemből szabályosan közlekedő teherautóval. Utóbbi teherautó vezetője fékezni sem tudott a váratlan helyzetben.

Az újabb ütközéstől a kisbusz visszasodródott a saját sávjába, majd az útpadkán megállt. A vele ütköző teherautó is áttért ebbe a sávba, ahol nekicsapódott a vádlott által vezetett kamion mögött közlekedő újabb kisbusznak, amit szintén az útpadkára lökött.

A lefolytatott eljárás adatai szerint illegálisan lépték át az országhatárt a külföldi férfiak.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Rozsályi Rendőrőrsének körzeti megbízottjai 2020. január 26-án 6 óra 46 perckor a gacsályi vasútállomáson ellenőrzés alá vontak két külföldi férfit. A 29 éves algériai és a 35 éves tunéziai állampolgár román menekültkártyával rendelkezett, de Magyarországon való jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta. Néhány órával később a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség járőrei Jánkmajtison fogtak el egy külföldit. A magát algériai állampolgárnak valló férfi érvényes okmányokkal nem rendelkezett, és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét sem tudta igazolni. A rendőrök a határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A külföldi férfiakat, akik a lefolytatott eljárás adatai szerint illegálisan lépték át az országhatárt, a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 22 órakor átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –