Éves értékelő állománygyűlést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon (BM OKF) kedden.

A Belügyminisztérium miniszterhelyettese, dr. Kontrát Károly többek között arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem magas szinten végzi szolgálatát, tevékenységére a gyors reagálás jellemző.

– Köszönet jár a szervezet valamennyi munkatársának az elmúlt évi szolgálatért, mert tevékenységükkel hozzájárultak Magyarország biztonságához – mondta.

Dr. Góra Zoltán vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató foglalta össze a szervezet tavalyi tevékenységét. Értékelőbeszédében külön hangsúlyozta az önkéntes tűzoltóságokkal és mentőcsapatokkal végzett közös munkát, a megelőzés fontosságát. – Szeretném megköszönni a katasztrófavédelem teljes személyi állományának a 2019-es munkáját – zárta szavait.

Ezt követően Kontrát Károllyal átadták azokat az elismeréseket, amelyeket a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítmény alapján ítéltek oda. Az év önkéntes tűzoltó-egyesülete a Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület lett, a díjat Enyedi Zoltán elnök és Varga Béla tűzoltó ezredes, megyei igazgató vette át – tudatta az OKF a honlapján.