Interaktív bűnmegelőzési előadás Nyíregyházán – Jó tanácsok nyárra!

Hasznos tanácsokkal látta el a gyerekeket a bűnmegelőzési tanácsadó.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa 2018. július 31-én interaktív előadást tartott a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonának lakói számára. 

A hallgatóság soraiban vegyes korosztályú gyermekek foglaltak helyet. Dr. Szendrei-Kökényesi Anikó r. őrnagy legelőször a nyári strandolás veszélyeire hívta fel figyelmet, majd a gyerekekkel közösen gyűjtötték össze a legfontosabb bűnmegelőzési ajánlásokat. Mivel a nyári szünet ideje alatt többen indulnak kirándulni, ezért az előadáson szó esett a szabályos közlekedésről is. 

A gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg a legfontosabb közúti jelzőtáblákkal, majd a kisebbek örömére előkerültek a színezők is. A látogatás alkalmával a bűnmegelőzési tanácsadó felhívta a gyerekek figyelmét a 112-es segélyhívószám helyes használatára, így most már az otthon minden lakója tudja, hogy amennyiben szükséges, bátran fordulhat segítségért a rendőrséghez.

Néhány jó tanács a nyárra:

Soha ne hagyd őrizetlenül értékeidet a strandon!
➤ Kánikula idején és a nap legmelegebb óráiban kerüld a tűző napfényt, használj magas védelmet biztosító naptejet!
➤ Mielőtt felmelegedett testtel a hideg medencébe készülsz bemenni, fokozatosan szoktasd hozzá szervezeted a víz hőmérsékletéhez!
➤ Nyár folyamán különösen fontos, hogy gondoskodj szervezeted megfelelő folyadék-utánpótlásáról minden napszakban!
➤ Mindig pontosan kövesd a közúti jelzőtáblák utasításait!
➤ Egyedül soha ne indulj el hosszabb kirándulásra, szüleiddel/gondviselőiddel/nevelőiddel közösen vágj csak neki az útnak!

Forrás: police.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések