A rakamazi rendőrök lezárták a nyomozást.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két 17 éves rakamazi fiú ellen. A lezárt nyomozás adatai szerint a fiatalok 2018. január 5-én este besurrantak egy rakamazi használtcikk kereskedésbe, ahonnan műszaki cikket és két kerékpárt tulajdonítottak el. 

A tulajdonos a történtekről másnap tett bejelentést a rendőrségre. A rakamazi rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakosokat néhány órán belül otthonaikban elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. 

A fiatalok beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy egy héttel korábban egy másik rakamazi lakóházba is betörtek, ahonnan láncfűrészt, fűkaszát, zsebórát, étkészletet és kézi szerszámokat vittek el. A rendőrök a gyanúsítottak lakóhelyein az eltulajdonított tárgyak nagy részét megtalálták, lefoglalták, és az eljárás során visszaadták a tulajdonosaiknak.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság