A közelmúltban szervezte meg és bonyolította le nagy sikerrel - immár 20. alkalommal - a „Csoki suli” a hagyományos Eötvös bálját, jótékonysági alapítványi estjét. Az 1998-ban életre hívott, az elmúlt két évtizedben szép ívű sikert elérő program- és rendezvénysorozatnak - mint az elmúlt években, immár hagyományosan - ezúttal is a Nyíregyházi Egyetem mindig elegáns Kodály Zoltán Rendezvénycentruma adott helyet.
A programon a közel 150 fős - szülőkből, diákokból és pedagógusokból álló - részt-vevői kör jól szórakozott, vidám hangulatú és kellemes, zenével, tánccal és beszélgetésekkel teli órákat töltött el a hajnalig tartó eseményen.

Az Eötvös - bált Dr. Komáromi István, az intézmény igazgatója nyitotta meg, s köszöntőjében kiemelte, hogy az immár két évtizeddel ezelőtt életre hívott programsorozat elsődleges célja az iskola - iskolahasználók (szülők és diákok) kapcsolatépítésének, kapcsolatának erősítése e sajátos, kötetlenebb formában. Erre, mint mondta, változatlanul nagy szükség is van, napjaink gyorsan változó, átalakuló világában, mely nem hagyja változatlanul ezt a kapcsolatrendszert sem.

Az Eötvös-bál fővédnöke Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem közelmúltban hivatalba lépő rektora volt, aki köszöntőjében szintén azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos egy ilyen program, rendezvény - akár köznevelési vagy éppen felsőoktatási intézmény életében is -, annak társas kapcsolatai és közösségi élete alakulásában, alakításában.

Az intézményvezetői és fővédnöki köszöntők elhangzása alatt a jelenlévők egy olyan prezentációt is megtekinthettek, amely abba engedett bepillantást, hogy az elmúlt két évtized alatt az alapítványi estek és az ennek révén az iskolához eljutott támogatás milyen mértékben és módon járult hozzá, támogatta és segítette az Eötvös Gyakorlóiskola minél színvonalasabb köznevelési-közoktatási feladatellátását.

Az iskola működtetésének biztosítása elsősorban a fenntartó feladata, de a „több lábon állás jegyében” az intézményben működő alapítvány/egyesület is hozzájárulhat ehhez.  Az idei évben megszervezett és lebonyolított Eötvös - bál bevételéből az iskola azt a célt tűzte ki, hogy e támogatás révén - egy, az iskola világához teljesen természetesen hozzátartozó dologhoz - az iskolarádió technikai- és felszerelés-együttesének a korszerűsítéséhez járul hozzá.  

Az Eötvös-bál részvevői kellemes estét töltöttek el a Nyíregyházi Egyetem Kodály Zoltán Rendezvénycentrumában, melynek színvonalát emelték az Eötvös Gyakorlóiskola különböző területeken tehetséges művésztanárainak és diákjainak produkciói, a Holiday Együttes kellemes zenei szolgáltatása és a gasztronómiai-kulináris élvezeteket nyújtó étkeztetés (Martin-Invest Kft.) is.
Az Eötvös - bál megszervezésében és lebonyolításában sokan vettek részt, de mindenképpen kiemelésre érdemes a főszervezők és segítőik - Harcsa Irén, Jenei Andrea, Szathmáriné Szilágyi Karolina és Takácsné Rajtik Piroska - teamje, akik kreatív és fáradhatatlan munkájukkal jelentős mértékben járultak hozzá az idei évben lebonyolított Eötvös - bál, alapítványi est sikeréhez.

(A szervezők)