Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. március 3-án történt rendőrségi eseményeiből.
A Mátészalkai Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 41 éves nagyecsedi lakos ellen. A férfit 2018. március 3-án Nagyecsed, Síp utcán vonták intézkedés alá a rendőrök, mivel onnan bejelentést tettek, hogy a hozzátartozóival kiabál, és fenyegetőzik. A férfit felszólították cselekménye abbahagyására, aminek többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget, ezért a rendőrkapitányságra előállították, és szabálysértési őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 37 éves ófehértói lakos ellen. A férfi a központi segélyhívóra tett bejelentést 2018. március 3-án azzal, hogy ófehértói otthonában megverte az anyósát. A járőrök azonnal kimentek a helyszínre, ahol megállapították, hogy a bejelentés valótlan volt. A rendőrség a férfit gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vette.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság