A nagy háborúról tartottak konferenciát a Nyíregyházi Egyetemen

Az első világháború 100 éves évfordulója alkalmából rendeztek tudományos konferenciát a Nyíregyházi Egyetemen. Ezen tudományos fórummal az emlékezés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a szervezők. Az eseményt dr. Kiss Ferenc, általános rektorehelyettes nyitotta meg.
A rendezvénynek rendkívül fontos üzenete van a mai generáció számára, mégpedig az, hogy háború nélkül, együttműködéssel kell megoldani a problémákat – hangzott el az eseményen. A konferencián köszöntőt mondott Tömböl László nyugalmazott vezérezredes, egykori vezérkari főnök, aki beszédében kiemelte: nemzeti kötelességünk a háború áldozataira emlékeznünk.

A tudományos ülésnek tematikája széles spektrumú. A szekciókba sorolt előadások egyrészt hadtörténeti aspektusból világították meg a Nagy Háború történéseit, másrészt társadalomtörténeti megközelítésű vizsgálati eredmények ismertetését is meghallgathatták  meg az érdeklődők. – emelte ki dr. Zsoldos Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Történettudományi Intézeti Tanszékének tanszékvezetője.

A konferenciát a Nyíregyházi Egyetem Történettudományi és Filozófia Intézete, a Magyar Hadtudományi Társaság és a Magyar Történelmi Társulat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete  közösen szervezte. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések