Egy 38 éves csengeri férfit vettek őrizetbe a mátészalkai rendőrök, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.
Feltételezett kábítószer-terjesztőt fogtak el a Mátészalkai Rendőrkapitányság nyomozói a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival közösen 2018. február 26-án. A rendőrök Jármi belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, melyben a 38 éves csengeri férfi utazott. A jármű átvizsgálása során a gépkocsi műszerfalának egyik szellőzőjében, egy zokniban elrejtve 76,2 gramm fehér színű kábítószergyanús anyagot találtak, mely az elvégzett gyorsteszt alapján amfetamin tartalmú. 

A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították, és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a férfi hónapok óta rendszeresen árusított kábítószert lakókörnyezetében anyagi haszonszerzés céljából. A nyomozó hatóság a további eljárást szakértők bevonása mellett, a gyanúsított bűnügyi őrizetbe vétele mellett folytatja.

<iframe width="800" height="450" src="https://www.youtube.com/embed/oKK_meXfIq8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság