Fél év kihagyás után Müller Zsolt újra teljes értékű játékosa a Nyírbátori FC NB III-as futballcsapatának.
Két-két érkezője és távozója van a Nyírbátori FC-nek, amely elvileg szombaton Tiszaújvárosban kezdi meg tavaszi szereplését az NB III-ban. Elvileg, mert csütörtökön lesz döntés arról, hogy meg tudják-e rendezni a mérkőzést. Arra kevés az esély, hogy „igazi” füvön játszhatják majd le a meccset, a műfüves játékhoz közös megegyezés kellene, kérdés, az megszületik-e.

De a vissza a játékoskerethez. A bátori vezetők úgy értékelik, hogy valójában négy érkezőjük van, hiszen újra a csapat rendelkezésére áll a térdsérülés és -műtét miatt gyakorlatilag a teljes őszi szezont kihagyó Fenyőfalvi Csaba és Müller Zsolt.

– Én is úgy éreztem magam, mintha új közegbe kerültem volna, szinte be kellett mutatkoznom az öltözőben – mondta a nyírbátoriak csapatkapitánya, a nyári felkészülési időszakban a Kazincbarcika ellen játszott edzőmeccsen megsérült Müller Zsolt. – A felkészülést elkezdtem a többiekkel, a futómunkát a társakkal együtt végeztem, de focizni csak akkor álltam be, amikor letelt a műtéttől számított fél év.

Megmondom őszintén, rosszabbra számítottam, azt hittem, keresni kell majd a helyem a pályán, de a négy edzőmeccsen, amelyen szóhoz jutottam, nem is éreztem annyira idegenül magam. Az elülső keresztszalag-szakadással műtött lábam is jó, nem mondom, hogy néha nem fáj, de ilyen máskor is előfordult már. Várjuk a rajtot, hiszen hosszú volt a téli szünet, nekem is lassan telt az elmúlt fél év. Van most egy kis bizonytalanság a rajt körül, de úgy készülünk, hogy lesz meccs, aztán az illetékesek majd meghozzák a döntést.

A Keleti csoportban hetedik helyen telelő bátori csapat egyik ismérve a fiatalság volt az ősszel. Müller Zsolt visszatértével rutinból sem lesz hiány a középpályán.

– Minden csapatban elkél az olyan játékos, aki a rutinja révén tudja, hogy mikor kell megtartani a labdát, kicsit megnyugtatni a többieket, erre talán alkalmas lehetek – beszélt az esetleges szerepéről a 33 éves futballista. – Aztán majd meglátjuk, hogy Ambrusz Árpád edző milyen szerepet szán nekem. Jó lenne játszani, készen állok a rajtra, bár benne van, hogy az elején még kevesebb lehetőség jut nekem. Magam is kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek a tavasszal. Hornyák Marcell távozásával átalakulhat a játékunk, eddig egy ember szerzett sok gólt, most jó lenne, ha többen érnének el kevesebbet, és akkor a támadójátékunk sem sínylené meg az eddigi legeredményesebb játékosunk távozását.

Játékosmozgás

A Nyírbátori FC NB III-as futballcsapat keretében történt téli változások
Távozott: Hornyák Marcell (Nyíregyháza Spartacus), Nagy Bence (Nyírgyulaj)
Érkezett: Bíró Dominik, Csernák Martin (mindketten Nyíregyháza Spartacus – kölcsönbe)