Író-olvasó találkozóra várták az érdeklődőket a Magyar Széppróza Napja alkalmából szerdán a Ratkó József Városi Könyvtárba. 
A Magyar Írószövetség novemberi választmányi ülésén hozott döntése nyomán indítványozta ugyanis, hogy mostantól minden évben Kárpát-medence-szerte Jókai Mór születésnapján, azaz február 18-án rendezzék meg a magyar széppróza ünnepét. Ebből az alkalomból Bene Zoltán író érkezett Nagykállóba, akivel Nagy Zsuka költő beszélgetett. Bene Zoltánnak több prózakötete jelent meg, számos folyóiratban és antológiában publikál, munkásságát több díjjal is elismerték.

A találkozón a szerzők szépprózáról, elbeszélésről, novelláról, egyáltalán az írásról beszélgettek. Szegedi lévén Bene szóba hozta a „vidékiséget”, Dugonics Andrást, az Alföldet, Rózsa Sándort (akinek kalandjairól könyvet is írt). A közönség ezen kívül hallhatott még készülő két, új kötetéről is. Bene Zoltán a széppróza írással kapcsolatban Ottlik Géza egyik gondolatát említette, aki szerint az író a létezés szakmában dolgozik, vagyis létezik, megy ide-oda, hallgat és lát ezt is, azt is, majd ebből összeáll a mű.