A nyírszőlősiek régi álma vált valóra azzal, hogy ezúttal a Kincs utca, Westsik Vilmos utca és Szegély utca közötti 1480 méteres szakasz kapott aszfaltburkolatot. A bruttó 110,7 millió forintos beruházás önkormányzati forrásból valósult meg.
Jászai Menyhért alpolgármester azt mondta, a közel másfél kilométeres út viszonylag sűrűn lakott terület és egy nagyon hosszú szakasza Nyírszőlősnek. Ráadásul a település közepébe vezet, és eddig csapadékos idõjárás esetén az eső, szárazságkor pedig a por okozott problémát, így a fejlesztéssel a közlekedés is jobb lesz, valamint gyorsabban el lehet majd jutni Nyíregyházára is.

754 millió az utakra és a járdákra

Az idei évben 19 utcában épített vagy újított fel utat a NYÍRVV Kft. Összesen 7,2 kilométer hosszúságú szakaszt érintettek a beruházások.

A legjelentõsebb azonban a Kincs utcai útépítés volt. Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetõje hozzátette, az aszfaltozással a Kincs utca négy méter széles lett, és mindkét oldalán másfél méter padkát építettek ki a munkások, akik 40 szikkasztókutat is elhelyeztek.

2015-ben a város összesen bruttó 754 millió forintot fordított út- és járdafelújításokra, valamint nagy felületű kátyúzásra.

(Szerzõ: Mikita Eszter)