Nyíregyháza - A infrastrukturális és turisztikai fejlesztések, valamint a bokortanyák felzárkóztatására kidolgozandó komplex program kap hangsúlyos szerepet a jövőben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2-es választókerületében - közölte a vasárnapi országgyűlési választást a kerületben megnyerő Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) hétfőn az MTI-vel.
 
A megyei kormánymegbízotti tisztséget betöltő kormánypárti politikus elmondta, több önkormányzati, nevelési és egészségügyi intézményekben indított beruházást sikerült határidőre befejezni, és jelenleg is folyik a térségben a több települést érintő alsó-szabolcsi szennyvízprogram.

Az elindított munkahely-teremtési programok folytatásán túl hangsúlyos szerepet fog kapni a kis- és közepes vállalkozások, a családi gazdálkodók és őstermelők, a munkahelyteremtő külföldi befektetők támogatása, a munkához juttatás mellett pedig fontos a tanulás lehetőségének biztosítása és a szakképzettség megszerzése is - fogalmazott a képviselő.

"Úgy érzem, elfogadták, hogy ennek a programnak a lényegét a munkaalapú társadalom adja, aki tud és akar dolgozni, az dolgozhasson", ha nem az elsődleges munkaerőpiacon, akkor a közfoglalkoztatásban - fogalmazott. Hozzátette, utóbbi sok embernek ad lehetőséget a megélhetésre a térségben.

Vinnai Győző egyben köszönetet mondott a választóknak a támogatásukért és azért, hogy a megkezdett sikeres munka folytatására szavaztak.

A nyíregyházi politikus 17 779 szavazatot gyűjtve első helyen áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 2-es választókerületben az adatok 98,8 százalékos feldolgozottságánál.