Több mint 500 millió a máriapócsi városközpont rehabilitációra

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros polgármestere, Papp Bertalan (Fidesz-KDNP) jelentette be,  hogy több mint félmilliárd forintból, jelentős uniós támogatás segítségével újul meg Máriapócs városközpontja.

Nagy Szent Bazil Rendi Nővérek, valamint Máriapócs Város Önkormányzat, Konzorciumi Együttműködési Megállapodást kötött az „Integrált városfejlesztési célok megvalósítása Máriapócson” című ÉAOP-2009-5.1.1/D kódszámú pályázat benyújtására. Máriapócs Város Önkormányzat Képviselő – testülete, mint konzorciumi vezető által, az Észak - Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatot, az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága, 2013. május 16-án kelt levelében, bruttó 430.077.914,- Ft, összegű, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte. Az elfogadott elszámolható összköltség: bruttó 514.536.470,- Ft.

A beruházás részeként többek között a jelenlegi polgármesteri hivatal épülete helyén új piac épül csarnokkal, parkolókkal és parkkal, a hivatal pedig egy felújított épületbe kerül át, ahol a tervek szerint egy kormányablakot is kialakítanak. A fejlesztés keretében elvégzik az általános iskola homlokzati rekonstrukcióját, nyílászáróinak cseréjét, emellett megújul a Szent Bazil Rend apácarendjének épülete, és szintén új épületbe költözik a központtól fél kilométerre lévő kulturális központ - ismertette Papp Bertalan.