A Fidesz- KDNP nyíregyházi frakciójának nevében Dr. Adorján Gusztáv eljutatta szerkesztőségünkbe reagálását Jeszenszki András és Nagy László nyíregyházi szocialista önkormányzati képviselők tájékoztatójára.

A két szocialista politikus a múlthét csütörtöki nyíregyházi közgyűlés döntéseit értékelte. Elmondásuk szerint az önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a közgyűlés egységesen elvi hozzájárulást adott egy kettes kategóriájú  kaszinó létesítéséhez a megyeszékhelyen. Ezt támogatták is, a munkahelyteremtéssel egyet értenek, ugyanakkor az eljárással nem, mert szerintük újabb mutyi van kialakulóban a piac elosztásával.

A Fidesz reagálás:

"A teljesen hitelüket vesztett nyíregyházi szocialista politikusok hétről-hétre bebizonyítják, képesek megfelelni a pártközpont elvárásainak és unos untalan ismételgetni a szájukba adott mondatokat. A nyíregyháziak számára mostanra teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a közélet nyugalmát megteremteni hivatott etikai kódex elutasításával, azt üzenték a városlakóknak, hogy a jövőben is gátlástalanul, a módszerekben nem válogatva mindent megtesznek, hogy visszakapaszkodjanak a hatalomba. Ha valóban a város és annak polgárai lennének fontosak a számukra, előbb bocsánatot kérnének a „gyurcsányi” időszakban elkövetett hibáikért és elszámolnának többek között a szennyvízprogram több éves elcsúszásáról, a Krúdy Vigadó elkótyavetyéléséről, a 10 évvel eltolt nyugati elkerülő ügyéről, a borbányai szeméttelep anomáliájáról, az örökösföldi focipálya és az ahhoz kapcsolódó telekügyletekről, a városlakók nyakán hagyott adósság hegyekről. A sor hosszú, és folytathatnák még. Ezekre a valódi kérdésekre kellene végre választ adnia a szocialistáknak, nem félrebeszélni és hangulatot kelteni."