Áder János Nyíregyházára látogatott

A köztársasági elnök a Nyírségvíz Zrt. telephelyén tett látogatást a Víz Világnapja alkalmából, ahol a tiszta ivóvíz fontosságára hívta fel a figyelmet.
 

A programon az államfő tájékozódott a Magyarországon is problémát jelentő biológiai és kémiai vízszennyezésekről, a megoldást nyújtó új, innovatív technológiákról, majd üzemlátogatás keretében megtekintette az eljárások gyakorlati alkalmazását is.

A köztársasági elnök Nyíregyházán tett látogatásán a felszín alatti és feletti vizek fontosságáróé és értékeiről beszélt, valamint elmondta, a Nyírségvíznél kiváló munka folyik, ezt a folyamatosan megkapott elismerések is bizonyítják.

Áder János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei programja során Ibrányba is ellátogatott, és megtekintette a rendkívüli időjárásban megsérült áramhálózat helyreállításának munkálatait.  A köztársasági elnök a szemle után megköszönte az ott szolgálatot teljesítő katonáknak, a katasztrófavédelem, a rendőrség, az áramszolgáltató munkatársainak, valamint az érintett települések polgármestereinek a vészhelyzet felszámolásában és az áram nélkül maradt emberek ellátásában nyújtott segítséget.