A Bölcs utcán élők is szeretnék, ha az ő utcájukat is leaszfaltoznák végre. 


Felháborodva olvassák a Bölcs utcán élők a politikusok utcáinak aszfaltozásáról szóló cikkeket. Ők ugyanis hiába kérik már több éve a városvezetést, hogy szilárd burkolatot kapjon az utcájuk, pénzhiányra hivatkozva mindeddig elutasították kérelmüket. Pár hónapja aláírást is gyűjtöttek az ügy érdekében, de ennek sem lett semmi hatása.
Akár a tanyán

– A Bölcs utca nem egy kis mellékutca valamelyik külterületen, hanem Diósgyőr főutcájáról, az Árpád utcából nyílik – mondja lapunknak az egyik Bölcs utcai férfi, aki kérte, nevét ne írjuk meg. – Igaz, nyolc éve az akkori területi képviselő zúzalékkövet hozatott rá, de nem sokkal utána csatornázás miatt feltúrták az egészet. Most, ha végigmegyünk az utcán, olyan, mintha a tanyán járnánk. Bokáig járunk a sárban, autónk pedig bele-belesüpped a mély gödrökbe a hepehupás úton. Talán az a baj, hogy nem lakik az utcánkban önkormányzati képviselő vagy valamelyik városvezető? – tette fel a kérdést olvasónk.

Bartha György MSZP-s területi önkormányzati képviselőhöz is fordultak már többször a Bölcs utcaiak segítségért. Ezért kérdeztük meg mi is a képviselőt, van-e remény az utca aszfaltozására. Mint jelezte, 2011-ben és 2013-ban is benyújtotta Miskolc költségvetéséhez módosító indítványát annak érdekében, hogy legyen fedezete a munkáknak, de a testület mindannyiszor elutasította azzal, hogy nincs rá pénz.
Saját alapjából

Bartha György most azt a megoldást látja kivitelezhetőnek, hogy fejlesztési alapjából az idén elkészítteti a terveket, jövőre pedig szeretné leaszfaltoztatni az utcát. Már árajánlatot is kért, 5,2 millió forintba kerülnének a munkák. Mint mondta, az idén a Diófa utcát teszi rendbe képviselői alapjából, mivel azon átmenő forgalom halad át, a Bölcs utca viszont zsákutca. Az itt élők problémáját viszont szeretné a közeljövőben megoldani.
Előbb a Szinvát

Dobos Tímea városházi szóvivőtől is azt kérdeztük, mikor aszfaltozzák le a Bölcs utcát.

A következő választ kaptuk: „A Bölcs utca magasságában a Szinva-meder jelenleg szabályozatlan. A Szinva-meder szabályozásának tervezése folyamatban van, a jogerős engedélyek birtokában először a meder szabályozását kell elvégezni. A szabályozási munkák jelentős nehézteher-forgalmat jelentenek majd a Bölcs utcában. Ezért a meder-szabályozási munkák lezártáig az utca szilárd burkolattal történő kiépítését és a csapadékvíz-elvezetést ésszerűségi okokból nem építette meg az önkormányzat. Az útépítés csak a mederszabályozás után kezdődhet.

A kivitelezést a jövő évi költségvetésbe lehet betervezni, vagy ha erre lenne pályázat, akkor arra is beadható lenne. Jelenleg azonban ilyen jellegű pályázat kiírásáról a városvezetés nem tud.”