A nyírségi főváros alpolgármestere, Kósa Tímea szerint az önkormányzat által benyújtott, elbírálás, illetve támogatásiszerződés-kötés alatt lévő projektek értéke meghaladja a 3,9 millió forintot.

A benyújtott pályázatok közül a legnagyobb értékű a bezárt borbányai hulladéklerakó telep csaknem 1,6 milliárdos rekultivációja, amelynek támogatási szerződése aláírásra vár. További 21,1 milliárd forint értékű fejlesztés megvalósítás alatt van.

A jelenlegi legnagyobb beruházás a 13,7 milliárd forint értékű szennyvízhálózat-fejlesztés, amelynek őszi befejezéséhez a kormánytól a múlt hónapban további 500 millió forint támogatást kapott a nyíregyházi önkormányzat.

Megkezdődik a városhoz tartozó üdülőközpont, Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint értékű fejlesztési programja, illetve az 1,9 milliárdos Agora terv, a művelődési központ és a környékén lévő kulturális intézmények felújítása.

A 29 milliárd forintot meghaladó összegű beruházásokat a nyíregyházi önkormányzat mintegy 25 milliárd forint támogatással valósította, illetve valósíthatja meg - emelte ki Kósa Tímea alpolgármester.