Közel 5 milliárd forint értékű európai uniós támogatású beruházás jövő évi indítását készíti elő a nyíregyházi önkormányzat - adta hírül Kósa Tímea alpolgármester.

Jövő tavasszal, vagy legkésőbb nyáron indítani szeretnék a településhez tartozó Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint összegű komplex funkcióbővítő fejlesztését, valamint a közel 2 milliárd forint értékű Agora programot, a művelődési központ és több kulturális létesítmény korszerűsítését. 2013-ban megkezdik az 540 millió forint értékű Korányi Frigyes utcai kerékpárút és a 200 millió forint értékű belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer építését is.

A sóstógyógyfürdői program során bővítik az üdülőhely központját, sétányokat alakítanak ki a tó körül, kulturális és sport rendezvényhelyszínt építenek. Fejlesztik a gyógyfürdői részleget, a múzeumfalu infrastruktúráját és az állatpark látványelemeit is.

Úgynevezett Pálinka főváros is épül, ahol a térség három eredetvédett párlatának, a szabolcsi alma-, a szatmári szilva- és az újfehértói fürtös meggy pálinka különböző változatait mutatják be idegenforgalmi attrakcióként.