Háromdimenziós és „hangos” bélyeg is szerepel a Magyar Posta jövő évi bélyegkibocsátás programjában. Az új technológiával készülő bélyegek több tízezer példányban kerülnek forgalomba 2013-ban. „A filatéliák a magyar kultúrtörténethez kapcsolódó nevezetes évfordulókra, jeles nemzetközi eseményekre, illetve azok magyar vonatkozásaira emlékeztetnek majd.” - mondta el Péterffy Gábor, a Magyar Posta filatéliai igazgatója a Megyei Sajtószolgálatnak.


A Giuseppe Verdi és Richard Wagner születésének bicentenáriumára megjelenő „hangos” bélyegek, a tervek szerint nem csak képi élményt fognak nyújtani: a QR-kódot is tartalmazó filatéliák okostelefonok segítségével megszólalnak majd.

A hangos bélyegek mellett a magyar bélyegkibocsátás történetében először jelennek meg 2013-ban térhatású filatéliák, amelyek 3D-s szemüvegekkel mutatják meg igazi pompájukat.

2013-ban 22 alakalmi bélyeg, 3 blokk és öt kisív kibocsátása várható több tízezer példányszámban. A bélyegblokk mutatja be Európa kulturális Fővárosa címét viselő Kassa legfontosabb nevezetességeit, de születésük évfordulóján a Magyar Posta Újvárosi Miklós botanikus, Gárdonyi Géza író előtt is tiszteleg.
Megyei Sajtószolgálat