ÖN-rendelkező konferencia

Egész napos konferenciát tartanak október 20-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban. Az előadások fő témái: új perspektívában a pénz és a társadalom fogalma. A helyi vonatkozásokról a Megyei Sajtószolgálatot Zalatnay László, a Nyíregyházi Kulturális Kreatívok képviselője tájékoztatta.

„Úgy gondolom, a mai modern kor sajátossága, hogy meg kell ismernünk pénz fogalmát, gazdaságot és az azt hajtó erőt világunkban” - hangsúlyozta Zalatnay László, aki továbbá azt is elmondta: mióta elkezdtünk a témával foglalkozni rájöttünk, hogy akár mi is létrehozhatunk pénzt, fizetőeszközt.”

A Nyíregyházi Kulturális Kreatívok szerint Magyarországon adottak azok a jogi hátterek, aminek értelmében a városok, régiók, közösségek helyi pénzt, pontosabban pénzt helyettesítő eszközt használjon.

„A konferencia - és a kezdeményezés - célja, hogy olyan, más típusú, új gazdaságot alakítsunk ki, amiben a pénz központosítása nélkül is javulhat az emberek életminősége. Olyan gazdasági virágzást szorgalmazunk, ahol a munka mellett ugyanolyan fontosak a kulturális, társadalmi értékek és a család. - mondta el a Nyíregyházi Kulturális Kreatívok képviselője.
Megyei Sajtószolgálat

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések