Már felsorolni is lehetetlen, hogy mennyi gyógyszer, homeopátiás készítmény kelleti magát a patikák polcain allergia ellen. Ember legyen a talpán, aki eligazodik a sok tabletta és csepp között, s akkor még nem is említettem a szemcseppek és az orrsprayk seregét. Minderről megvan a hét törpének is a saját véleménye.
Tudor tájékozottságáról ódákat lehetne zengeni, ismeri az erdő és a mező összes növényét, a füvek és a fák gyógyító erejét. Szívesen tartana foglalkozásokat az embereknek, mert meggyőződése, hogy sokan nem ismerik a parlagfüvet, éppen ezért nem is tudják irtani, nem tudják a harcot felvenni ellene.

Morgó mindig bosszankodik, hogy minek is kell annyi gyógyszer, általuk az emberek csak még jobban mérgezik magukat, még jobban legyengítik a szervezetüket. Szerinte az egész csak arra jó, hogy még több haszonra tegyenek szert a gyógyszergyártó cégek. Kuka az egész üggyel kapcsolatban egy szót sem szól, szíve mélyén az összes pirulát a kukába öntené, s a lakhelyét jelentő erdő friss levegőjét ajánlaná mindenkinek. Vidor csak mosolyog az egészen, neki tetszenek a sok orrfúvástól pirosra dörzsölt orrok, a véreres tekintetek, a mindenféle gyógyszert összeevő betegek. Szundi a gyakori otthoni alvást javasolja kicsinek és nagynak gyógymódként és megelőzésként, hiszen így kizárhatnánk életünkből a parlagfű veszélyes pollenjeit. Szende ezeket a bölcs gondolatokat hallgatva csupán szelíden mosolyog.

Lám, a felsorolásunk végére már csak egy törpe maradt: Hapci.