Nyíregyháza, 2012. június 11. – Látványos dekorációval, gyerekeknek öko-játszóházzal, felnőtteknek játékos totóval és számtalan környezetbarát ajándéktárggyal jelent meg az „Így lesz kerek a világ!” kampány a hétvégén rendezett Ecsedi-láp Fesztiválon, melyhez hasonlóan idén nyáron még 11 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település rendezvényén találkozhatunk a színes programokkal.

Az „Így lesz kerek a világ! Ember és természet harmóniában…” kampány 12 állomása közül elsőként az Ecsedi-láp Fesztiválon jelent meg, ahol több ezer látogató ismerkedhetett a helyi természeti értékeket bemutató tablókkal, játszóházzal, játékos totóval. Mindezek közben hasznos ismeretekkel gazdagodtak a résztvevők: miért érdemes megőrizni a helyi természeti területeket, hol lehet szabadidőnket a helyi természeti környezetben kellemesen eltölteni, melyek a szabadidő eltöltés és közlekedés környezetbarát módjai, hogyan vásároljunk és használjunk helyi természeti területekről származó vegyszermentes termékeket és természetes anyagokat.

A totó helyes megfejtői több száz, helyi gyártóktól származó, természetes alapanyagú és környezetbarát ajándéktárgyak közül választhattak, a gyerekek természetes anyagokból készült társasjátékokkal tölthették el hasznosan idejüket. Főnyereményként kerékpárt, nagy értékű ajándékcsomagot, öko-társasjátékot és könyvet sorsoltak ki a szervezők a résztvevők nagy örömére. Mindezek közben filmforgatás is zajlott, szót ejtve az Ecsedi-láp múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről, valamint bemutatva a méltán nagyra becsült nagyecsedi artézi kutakat is. 

Lehetőségük van bekapcsolódni azoknak is, akik nem tudtak részt venni az Ecsedi-láp Fesztiválon: megyénkben idén még 11 nagyobb rendezvényen fog a téma megjelenni hasonló módon, továbbá a kampány honlapján is részt lehet venni nyereményjátékon!


Fotógaléria:                   http://igyleszkerekavilag.hu/index.php/galeria


További információ:        http://igyleszkerekavilag.hu/
                                       Lukács Attila: (42) 788-549, lukacsa@zpok.hu
                                       Sutákné Kolos Lívia: (42) 788-549, (20) 243-53-08, livia@zpok.hu