Összefogás a tiszta környezetért Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében


A tavalyi sikerek után a TeSzedd! szervezői idén azt remélik, még több önkéntes fog csatlakozni az országos szemétszedő programra. 2011-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiemelkedő teljesítményt nyújtott az akció során, hiszen a 4000 résztvevő több mint száz tonna hulladéktól szabadította meg a városok közterületeit és a természetet. Idén június 2-án szombaton várják a regisztrált szemétszedőket, akikhez a Kormányhivatal munkatársai is csatlakoznak.

 Az akciót megelőző sajtótájékoztatón Vinnai Győző az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a Kormányhivatal és a hozzá tartozó szakigazgatási szervek munkatársai közül már tavaly is szép számmal csatlakoztak önként a felhívásra, akkor mintegy 250 fő vett részt a szemétgyűjtésben, és idén is hasonló aktivitásra lehet számítani. A kormánymegbízott azért áll ki a program mellett, mert szerinte a fiatal generációnak olyan impulzusokra van szüksége, amelyekkel a környezettudatos viselkedésre lehet ösztönözni őket.

Kovács Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat alelnöke kifejtette; az ide érkező vendégek számára nagyon fontos, hogy milyen kép fogadja őket. Az akció egyúttal felhívja a szemetelők figyelmét is tettük helytelenségére, így a jövőben ők is odafigyelhetnek a tisztaságra.

Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója a sajtó segítségét kérte a program minél szélesebb körű terjesztésében. Az előzetes hulladékfelmérés során 300 m3 szemetet sikerült feltérképezni a megyében, melynek összegyűjtéséhez minden segítő kézre szükség lesz.

Az érdeklődők május 30-ig jelezhetik részvételi szándékukat a www.teszedd.hu weboldalon.

OrientPress Hírügynökség

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések