2012. április 5-én kerül megrendezésre a profiljában országosan is egyedinek számító, egy nyíregyházi építészeti-mérnöki klaszter nevére utaló II. Plan-net.hu Településfejlesztési Konferencia.

Az urbanisztikai és építészeti vonatkozású előadások mellett minta értékű projektek bemutatására is sor kerül. Előbbieken túl meghatározó témakör a lényegi átalakulási folyamaton átmenő közigazgatás a települések, a járás, a megye és a régió változó szerepe miatt.

„A településfejlesztés új távlatai – az elmélet, a gyakorlat, a szabályozók és a jövőkép”
A konferencia helyszíne: Megyeháza, Bessenyei Nagyterem, 4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.
A konferencia időpontja: 2012. április 05. (csütörtök)

A konferencia hiánypótló jellegének és tematikájának köszönhetően a szakma figyelmét országosan is kiérdemelte és a Magyar Építész Kamara területi kamarái valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság egyaránt támogatják a szervezési munkát. A rendezvényre történő jelentkezés meghosszabbított határideje 2012. március 27.

A rendezvény köszöntővel kezdődik majd Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vezetése részéről. Ezt követően a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg az építőipar és a területfejlesztés neves szakembereitől, és megismerhetik a változó közigazgatás részleteit is. A konferencia délutáni szakaszában "A területfejlesztés és az átalakuló megyei intézményrendszer" címmel tart majd előadást Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.