Pénteken délután kapták a riasztást a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltók, mert tűz ütött ki egy családi ház tetőszerkezetében Nyíregyháza határában. A tűzoltók a tanyához három járművel indultak, egy közelben lakó férfi, aki észlelte a tető alól felcsapó lángokat bement a házba, átnézte, de nem volt otthon a tulajdonos, aki egy idősebb ember. A mentést eszköz hiányában nem kezdhette el, de szerencsére a távolság a laktanyától talán 6-8 km volt, hamar megérkezett a segítség.

A tűzoltók több irányból kezdték meg az oltást, eközben a berendezési tárgyakat a szabadba hordták, hogy az értékeket lehetőség szerint megóvják. A tetővel nem lehetett mit tenni, az elszáradt öreg gerendák gyorsan elhamvadtak, a rajtuk lévő cserép dörömbölve zuhant a lakótérbe. A tűzoltók az oltás után a veszélyesen megrongálódott részt lebontották, a vizsgálatba adatgyűjtéssel bekapcsolódott a rendőrség is.

A tető ugyan tönkrement, de a berendezési tárgyak többsége megmenekült. A tűz oka nem tisztázott, vélelmezhetően elektromos hiba történt.